Lasagne met spinazie
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Lasagne met spinazie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Veggie met laagjes

bereiding
  1. 1

    Verwarm de over voor op 180 °C

  2. 2

    Blancheer de verse spinazie 2 minuten in gezouten water. Laat diepvriesspinazie ontdooien. Laat in beide gevallen goed uitlekken in een vergiet.

  3. 3

    Pel en plet de knoflook. Hak de spinazieblaadjes. Druk ze nogmaals goed uit. Klop de ricotta los met de room. Vermeng met de spinazie, de helft van de parmezaan en de knoflook. Kruid met een snuifje nootmuskaat, peper en zout.

  4. 4

    Vet een rechthoekige ovenschaal lichtjes in met olijfolie. Leg er in laagjes de lasagnevellen en het spinazie-ricottamengsel in. Eindig met een laagje lasagne. Strooi er de rest van de gemalen kaas op.

  5. 5

    Zet de schaal 30 minuten in het midden van de oven. Werk af met vers basilicum en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de over voor op 180 °C

  2. 2

    Blancheer de verse spinazie 2 minuten in gezouten water. Laat diepvriesspinazie ontdooien. Laat in beide gevallen goed uitlekken in een vergiet.

  3. 3

    Pel en plet de knoflook. Hak de spinazieblaadjes. Druk ze nogmaals goed uit. Klop de ricotta los met de room. Vermeng met de spinazie, de helft van de parmezaan en de knoflook. Kruid met een snuifje nootmuskaat, peper en zout.

  4. 4

    Vet een rechthoekige ovenschaal lichtjes in met olijfolie. Leg er in laagjes de lasagnevellen en het spinazie-ricottamengsel in. Eindig met een laagje lasagne. Strooi er de rest van de gemalen kaas op.

  5. 5

    Zet de schaal 30 minuten in het midden van de oven. Werk af met vers basilicum en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.