Recept

Visspiesjes met saffraanrijst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Vis op een stokje

bereiding
  1. 1

    Snij de vis in blokjes. Kruid met peper en verpak elk visblokje in een reepje ham. Prik ze op spiesjes

  2. 2

    Breng 4 koppen water aan de kook met de saffraan en de salieblaadjes. Strooi er de rijst bij. Laat 10 minuten koken (of tot de rijst gaar is en al het water opgeslorpt).

  3. 3

    Snij de olijven in stukjes. Hak de peterselie en de dille. Vermeng met de rijst.

  4. 4

    Bestrijk de brochetjes lichtjes met olijfolie. Leg ze 5 minuten op de tafelgrill, of rooster ze op de barbecue. Keer ze vaak om.

  5. 5

    Schep de rijst in de bakringetjes. Druk goed aan. Druk de rijsttaartjes met de rugkant van een lepel uit de ringetjes, meteen op de borden. Leg er de brochettes bij en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Visspiesjes met saffraanrijst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!