Chocoladekoekjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Chocoladekoekjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zelfgebakken koekjes zijn altijd lekkerder

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Laat de chocolade samen met 20 g boter smelten.

  3. 3

    Meng de fijne suiker en de bruine suiker met de rest van de zachte boter en roer tot een romige massa. Schenk er de gesmolten chocolade bij. Roer goed glad. Strooi er de gezeefde bloem en het maïszetmeel bij en vermeng. Voeg er tot slot het ei aan toe en bewerk tot een glad deegje. Zet 30 minuten in de koelkast.

  4. 4

    Maak een twintigtal deegbolletjes. Leg ze ver genoeg van elkaar op een bakplaat, op bakpapier. Druk de balletjes plat met de rugkant van een lepel.

  5. 5

    Bak de koekjes 8 à 10 minuten in de oven op 180 °C. Laat ze afkoelen op een rooster. Werk eventueel af met gezeefde bloemsuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Laat de chocolade samen met 20 g boter smelten.

  3. 3

    Meng de fijne suiker en de bruine suiker met de rest van de zachte boter en roer tot een romige massa. Schenk er de gesmolten chocolade bij. Roer goed glad. Strooi er de gezeefde bloem en het maïszetmeel bij en vermeng. Voeg er tot slot het ei aan toe en bewerk tot een glad deegje. Zet 30 minuten in de koelkast.

  4. 4

    Maak een twintigtal deegbolletjes. Leg ze ver genoeg van elkaar op een bakplaat, op bakpapier. Druk de balletjes plat met de rugkant van een lepel.

  5. 5

    Bak de koekjes 8 à 10 minuten in de oven op 180 °C. Laat ze afkoelen op een rooster. Werk eventueel af met gezeefde bloemsuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.