Recept

Pompoenbrood

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit kleurrijke herfstbrood wordt de ster van je tafel.

Zin in een variant? Met wat paprikapoeder of Provençaalse kruiden door het deeg wordt het brood extra lekker.

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de pompoen in blokjes.

  2. 2

    Doe de bloem in een kom, maak een kuiltje in het midden en doe daarin de verkruimelde gist en de suiker. Meng de gist en en suiker met een beetje lauwe melk en een beetje van de bloem tot een papje. Dek de kom af met een vochtige doek en laat 30 minuten rusten op een warme plek.

  3. 3

    Kook de blokjes pompoen goed gaar in gezouten water. Giet af en pureer.

  4. 4

    Meng de pompoenpuree, het zout, maïsmeel, natriumbicarbonaat, de zonnebloemolie en zonnebloempitten met het startdeegje. Kneed alles tot een soepel deeg. Dek af met een doek en laat 1 uur rijzen op een warme plek.

  5. 5

    Vet een bakvorm in en bestrooi met paneermeel. Doe het deeg in de vorm, laat 10 minuten rusten en bak het brood 45 minuten in een oven van 200°C, tot het goudbruin is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompoenbrood

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!