Recept

Tarbot in champagnesaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een sprankelend visgerechtje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200ºC.

    Schil de raap en de wortelen. Snij ze, samen met de prei en de courgetten, in fijne reepjes.

    Snipper de sjalotten.

  2. 2

    Stoom de wortel en raap 7 minuten. Doe er de rest van de groenten bij. Stoom ze nog 5 minuten.

    Meng het paneermeel met de kaas en 50g boter. Kruid met peper. 

  3. 3

    Beboter een ovenschaal. Leg er de tarbotfilets in. Kruid met peper en zout. Overgiet met de champagne. Bedek met aluminiumfolie. Laat 5 à 10 minuten garen in de oven. Haal de vis uit de oven. Vang de champagne op.

  4. 4

    Bestrijk de vis met het paneermeelmengsel. Bak goudbruin onder de grill.

  5. 5

    Roerbak de sjalotten 2 minuten in 10 g boter. Blus met de champagne. Laat het vocht tot de helft inkoken. Voeg er  de room aan toe. Laat opnieuw inkoken. Zeef de saus. Klop er de rest van de boter in blokjes door.

  6. 6

    Lepel de champagnesaus in de borden. Leg de tarbot in het midden. Garneer er de groentjes op.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tarbot in champagnesaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!