Witloofslaatje met appel
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Witloofslaatje met appel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Fijn voor de lijn

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Neem 3 stronkjes grondwitloof, halveer ze en verwijder het bittere hart onderaan met een scherp mes. Spoel de blaadjes voorzichtig en laat uitlekken.

    Snij 1 stengel witte selder (zonder de blaadjes) in fijne boogjes.

    Snij 2 appels in plakjes.

    Besprenkel ze met citroensap verdund met wat water, zodat ze minder snel verkleuren. 

    Hak een handvol walnoten grof. 

  2. 2

    Meng 10 el olie met 4 el azijn, roer er 1 dl magere yoghurt door en breng op smaak met per en zout.

  3. 3

    Verdeel de witloofblaadjes en appelplakjes over 4 borden. Strooi er de selderboogjes en walnoten over, werk af met de yoghurtvinaigrette. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Neem 3 stronkjes grondwitloof, halveer ze en verwijder het bittere hart onderaan met een scherp mes. Spoel de blaadjes voorzichtig en laat uitlekken.

    Snij 1 stengel witte selder (zonder de blaadjes) in fijne boogjes.

    Snij 2 appels in plakjes.

    Besprenkel ze met citroensap verdund met wat water, zodat ze minder snel verkleuren. 

    Hak een handvol walnoten grof. 

  2. 2

    Meng 10 el olie met 4 el azijn, roer er 1 dl magere yoghurt door en breng op smaak met per en zout.

  3. 3

    Verdeel de witloofblaadjes en appelplakjes over 4 borden. Strooi er de selderboogjes en walnoten over, werk af met de yoghurtvinaigrette. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.