• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Lamszadel met spinazie en kruiden

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dankzij de malse structuur een echte delicatesse

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de over voor op 200° C. Snipper de ui en knoflook. 

  2. 2

    Smelt de boter voor de vulling. Doe er de ui en knoflook bij en stoof zachtjes glazig, zonder te laten kleuren. Laat afkoelen. 

  3. 3

    Blancheer de spinazie 30 seconden in kokend gezouten water. Laat uitlekken en druk verder goed uit. Laat afkoelen. 

  4. 4

    Doe de spinazie, tijm, peterselie, kervel, zout en peper in een keukenmachine of mixer en mix fijn. 

  5. 5

    Leg het lamszadel op het vel en bestrooi het met zout en peper. Verdeel er de vulling over (laat rondom een rand vrij). Leg de dunne haasjes in het midden, rol op en bind om de 5 cm vast met keukengaren. 

  6. 6

    Verhit de olie en braad het vlees rondom aan. Zet het dan in de oven en braad het naar smaak: 14 minuten (bleu), 18 (rose) of 25 (doorbakken). Haal het uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de over voor op 200° C. Snipper de ui en knoflook. 

  2. 2

    Smelt de boter voor de vulling. Doe er de ui en knoflook bij en stoof zachtjes glazig, zonder te laten kleuren. Laat afkoelen. 

  3. 3

    Blancheer de spinazie 30 seconden in kokend gezouten water. Laat uitlekken en druk verder goed uit. Laat afkoelen. 

  4. 4

    Doe de spinazie, tijm, peterselie, kervel, zout en peper in een keukenmachine of mixer en mix fijn. 

  5. 5

    Leg het lamszadel op het vel en bestrooi het met zout en peper. Verdeel er de vulling over (laat rondom een rand vrij). Leg de dunne haasjes in het midden, rol op en bind om de 5 cm vast met keukengaren. 

  6. 6

    Verhit de olie en braad het vlees rondom aan. Zet het dan in de oven en braad het naar smaak: 14 minuten (bleu), 18 (rose) of 25 (doorbakken). Haal het uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.