Recept

Penne met kip en olijven

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een origineel gerechtje voor pastafans

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de kipfilet in reepjes.

    Snij de zongedroogde tomaatjes in stukjes. Bewaar de olie!

    Halveer de olijven.

    Snipper de knoflook.

    Rasp de pecorino (of andere kaas).

  2. 2

    Kook de penne beetgaar in gezouten water.

  3. 3

    Wentel de reepjes kipfilet door de bloem en bak ze 3 minuten in 4 el olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier.

  4. 4

    Fruit het gesnipperde teentje knoflook in 4 el olijfolie. Doe er de zongedroogde tomaatjes, de kip, de olijven en 1 klein blikje tomatenpuree bij. Vul het blikje weer met water en schenk ook dat erbij, samen met 2 el tomatenolie.

  5. 5

    Breng op smaak met peper, zout en verse marjolein. Laat goed doorwarmen.

  6. 6

    Serveer met de saus en geraspte pecorino (of andere kaas).

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Penne met kip en olijven

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!