Perziken en vijgen met mascarpone en gekaramelliseerde pijnboompitjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Perziken en vijgen met mascarpone en gekaramelliseerde pijnboompitjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Fruit op de BBQ

bereiding
  1. 1

    Laat de bruine suiker met 2 el water karamelliseren op een zacht vuurtje. Voeg de pijnboompitten toe, strijk de massa uit op bakpapier. Laat afkoelen en breek met de hand of hak grof in de blender grof.

  2. 2

    Halveer de vruchten en haal de pit uit de perziken. Meng de honing met 2 zakjes vanillesuiker en bestrijk de snijkant van de vrucht ermee. Sprenkel er wat cognac over.

  3. 3

    Leg het fruit tussen twee roosters en gril ze op de bbq. Splits het ei.

  4. 4

    Klop de eierdooier met het andere zakje vanillesuiker en de bloemsuiker tot een wit schuimige massa. Roer de mascarpone erdoor.

  5. 5

    Serveer de vruchten met de mascarponeroom en de gekaramelliseerde pijnboompitjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Laat de bruine suiker met 2 el water karamelliseren op een zacht vuurtje. Voeg de pijnboompitten toe, strijk de massa uit op bakpapier. Laat afkoelen en breek met de hand of hak grof in de blender grof.

  2. 2

    Halveer de vruchten en haal de pit uit de perziken. Meng de honing met 2 zakjes vanillesuiker en bestrijk de snijkant van de vrucht ermee. Sprenkel er wat cognac over.

  3. 3

    Leg het fruit tussen twee roosters en gril ze op de bbq. Splits het ei.

  4. 4

    Klop de eierdooier met het andere zakje vanillesuiker en de bloemsuiker tot een wit schuimige massa. Roer de mascarpone erdoor.

  5. 5

    Serveer de vruchten met de mascarponeroom en de gekaramelliseerde pijnboompitjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.