Recept

Cote à l'os met geroosterde knoflookboter

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Geen BBQ zonder...

bereiding
  1. 1

    Wikkel de bol knoflook losjes in aluminiumfolie, laat de bovenkant open. Gril de knoflook in 30 à 40 minuten zacht. Draai de bol regelmatig om in het aluminiumfolie en zorg ervoor dat hij niet verbrandt. Je kunt de knoflook ook laten garen in een voorverwarmde oven van 180°C.

  2. 2

    Laat afkoelen tot kamertemperatuur, halveer en knijp het vruchtvlees eruit. Meng met de boter, de gehakte kruiden en de Parmezaanse kaas. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Leg de kruidenboter op een stuk plasticfolie en rol tot een worst, draai de uiteinden van de plasticfolie op. Leg de boter in de koelkast, of als het snel moet in de diepvries tot hij stevig is.

  4. 4

    Wrijf het vlees in met olijfolie, kruid beide kanten met grof zeezout en peper uit de molen. Leg de côte à l'os op een hete barbecue en gril het vlees aan beide kanten: reken ongeveer 30 à 35 minuten voor rosé. Laat het vlees afkoelen onder aluminiumfolie en snij het in plakjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Cote à l'os met geroosterde knoflookboter

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!