Konijn met bier
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Konijn met bier

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Overheerlijk bij een frisse pint

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pel de uien en snij ze in fijne ringen.

  2. 2

    Fruit ze glazig in wat boter. Zet even aan de kant. Braad in dezelfde (grote, diepe) pan de gekruide stukken konijn rondom aan in flink wat boter. Doe er de uien, de tijm, de laurier en het bouillonpoeder bij. Schenk er bier bij tot alles net onder staat (leng eventueel aan met water). 

  3. 3

    Bestrijk de boterham met de honing en de mosterd. Leg het brood bovenop de stukken konijn. Dek af en laat 40 minuten zacht stoven. Schep af en toe om en draai de stukken konijn om met een houten lepel. 

  4. 4

    Schep de stukken konijn in een diepe serveerschaal. Neem de laurier en de tijm weg. Laat de saus 2 minuten stevig inkoken. Kruid ze naar smaak met peper en zout. 

  5. 5

    Lepel de hete uiensaus over het konijn. Werk af met een plukje peterselie. Serveer zo heet mogelijk, met gekookte of gestoomde aardappelen en een stevige pint. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pel de uien en snij ze in fijne ringen.

  2. 2

    Fruit ze glazig in wat boter. Zet even aan de kant. Braad in dezelfde (grote, diepe) pan de gekruide stukken konijn rondom aan in flink wat boter. Doe er de uien, de tijm, de laurier en het bouillonpoeder bij. Schenk er bier bij tot alles net onder staat (leng eventueel aan met water). 

  3. 3

    Bestrijk de boterham met de honing en de mosterd. Leg het brood bovenop de stukken konijn. Dek af en laat 40 minuten zacht stoven. Schep af en toe om en draai de stukken konijn om met een houten lepel. 

  4. 4

    Schep de stukken konijn in een diepe serveerschaal. Neem de laurier en de tijm weg. Laat de saus 2 minuten stevig inkoken. Kruid ze naar smaak met peper en zout. 

  5. 5

    Lepel de hete uiensaus over het konijn. Werk af met een plukje peterselie. Serveer zo heet mogelijk, met gekookte of gestoomde aardappelen en een stevige pint. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.