Aubergines gevuld met gehakt en aardappelplakjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Aubergines gevuld met gehakt en aardappelplakjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180° C. Boen de aardappelen schoon en kook ze beetgaar. Snij ze in plakjes.

    Halveer de aubergines in de lengte en schep het vruchtvlees eruit.

    Pel en snipper de sjalot en de teentjes knoflook. Halveer het chilipepertje in de lengte, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snipper fijn.

  2. 2

    Meng het gehakt met de sjalot, de geperste knoflook, het chilipepertje, de tomaatjes en pijnboompitten. Vul de aubergines met het gehakt.

  3. 3

    Wentel de aardappelplakjes even door de geraspte parmezaan en steek ze dakpansgewijs en voor de helft in het gehakt. Zet een halfuurtje in de voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180° C. Boen de aardappelen schoon en kook ze beetgaar. Snij ze in plakjes.

    Halveer de aubergines in de lengte en schep het vruchtvlees eruit.

    Pel en snipper de sjalot en de teentjes knoflook. Halveer het chilipepertje in de lengte, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snipper fijn.

  2. 2

    Meng het gehakt met de sjalot, de geperste knoflook, het chilipepertje, de tomaatjes en pijnboompitten. Vul de aubergines met het gehakt.

  3. 3

    Wentel de aardappelplakjes even door de geraspte parmezaan en steek ze dakpansgewijs en voor de helft in het gehakt. Zet een halfuurtje in de voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.