Rabarberstrudel
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Rabarberstrudel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk als vieruurtje

bereiding
  1. 1

    Spoel de rabarber, snij ’m in kleine stukjes.

  2. 2

    Klop 50 g boter schuimig met de suiker. Roer er een voor een de eieren door. Doe er dan de plattekaas, het puddingpoeder, 6 el griesmeel en de citroenschil en het citroensap bij. Roer goed om. Roer er de stukjes rabarber door.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg open op een bakplaat met bakpapier en rol eventueel nog wat verder uit met een deegrol. Smelt de rest van de boter en bestrijk het deeg met een deel ervan. Bestrooi met de rest van het griesmeel.

  4. 4

    Verdeel de vulling over het midden van het deeg. Sla de randen over de vulling en draai de strudel met de naad naar onderen. Bestrijk met de rest van de gesmolten boter en bestrooi met amandelschilfers.

  5. 5

    Bak de strudel in 40 minuten goudbruin in de oven (dek af met aluminiumfolie als hij te snel bruin zou worden). Laat lauw worden en bestrooi met poedersuiker net voor het serveren. Lekker met vanillesaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de rabarber, snij ’m in kleine stukjes.

  2. 2

    Klop 50 g boter schuimig met de suiker. Roer er een voor een de eieren door. Doe er dan de plattekaas, het puddingpoeder, 6 el griesmeel en de citroenschil en het citroensap bij. Roer goed om. Roer er de stukjes rabarber door.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg open op een bakplaat met bakpapier en rol eventueel nog wat verder uit met een deegrol. Smelt de rest van de boter en bestrijk het deeg met een deel ervan. Bestrooi met de rest van het griesmeel.

  4. 4

    Verdeel de vulling over het midden van het deeg. Sla de randen over de vulling en draai de strudel met de naad naar onderen. Bestrijk met de rest van de gesmolten boter en bestrooi met amandelschilfers.

  5. 5

    Bak de strudel in 40 minuten goudbruin in de oven (dek af met aluminiumfolie als hij te snel bruin zou worden). Laat lauw worden en bestrooi met poedersuiker net voor het serveren. Lekker met vanillesaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.