Madeleine met chocolade
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Madeleine met chocolade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pure verwennerij voor bij de koffie

bereiding
  1. 1

    Smelt 150 g van de boter. Klop de bloemsuiker met een pakje vanillesuiker, de eieren en heel fijn geraspte citroenschil.

  2. 2

    Zeef de zelfrijzende bloem. Meng er de gesmolten boter en het eimengsel door en zorg dat er geen klontertjes overblijven. Laat het beslag minstens een halfuur rusten in de koelkast.

  3. 3

    Verdeel het mengsel over licht ingevette, flexibele madeleinevormpjes. Vul ze maar voor de helft, want ze zullen rijzen! Zet 20 à 30 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.

  4. 4

    Smelt de chocolade met de overige boter au bain-marie of in de microgolfoven. Dompel elke madeleine tot de helft in de chocolade en laat afkoelen op een rooster.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Smelt 150 g van de boter. Klop de bloemsuiker met een pakje vanillesuiker, de eieren en heel fijn geraspte citroenschil.

  2. 2

    Zeef de zelfrijzende bloem. Meng er de gesmolten boter en het eimengsel door en zorg dat er geen klontertjes overblijven. Laat het beslag minstens een halfuur rusten in de koelkast.

  3. 3

    Verdeel het mengsel over licht ingevette, flexibele madeleinevormpjes. Vul ze maar voor de helft, want ze zullen rijzen! Zet 20 à 30 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.

  4. 4

    Smelt de chocolade met de overige boter au bain-marie of in de microgolfoven. Dompel elke madeleine tot de helft in de chocolade en laat afkoelen op een rooster.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.