Kabeljauw uit de oven
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kabeljauw uit de oven

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een stukje vis met een heerlijke groentekrans

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Maak de wortelen schoon en snij ze in blokjes. 

    Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij ze in blokjes. 

    Snij de ui in ringen.

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Stoof de ui aan in wat boter. Voeg er de worteltjes bij en laat 3 minuten bakken. Voeg er de doperwtjes en de tomatenblokjes bij en blus met de visbouillon. Kruid met peper en zout. Laat nog 3 minuten garen.

  3. 3

    Doe de groenten met het vocht in een ovenschotel, leg er de stukken kabeljauwfilet op. Kruid de vis met peper en zout en leg op elk plakje citroen en een takje tijm.

  4. 4

    Zet de schotel in de oven gedurende 30 tot 35 minuten, naargelang de dikte van de vis. Lepel er regelmatig het braadvocht over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Maak de wortelen schoon en snij ze in blokjes. 

    Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij ze in blokjes. 

    Snij de ui in ringen.

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Stoof de ui aan in wat boter. Voeg er de worteltjes bij en laat 3 minuten bakken. Voeg er de doperwtjes en de tomatenblokjes bij en blus met de visbouillon. Kruid met peper en zout. Laat nog 3 minuten garen.

  3. 3

    Doe de groenten met het vocht in een ovenschotel, leg er de stukken kabeljauwfilet op. Kruid de vis met peper en zout en leg op elk plakje citroen en een takje tijm.

  4. 4

    Zet de schotel in de oven gedurende 30 tot 35 minuten, naargelang de dikte van de vis. Lepel er regelmatig het braadvocht over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken.