Kabeljauw uit de oven

Zo maak je ‘t
  1. Maak de wortelen schoon en snij ze in blokjes. 

    Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij ze in blokjes. 

    Snij de ui in ringen.

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Stoof de ui aan in wat boter. Voeg er de worteltjes bij en laat 3 minuten bakken. Voeg er de doperwtjes en de tomatenblokjes bij en blus met de visbouillon. Kruid met peper en zout. Laat nog 3 minuten garen.

  3. Doe de groenten met het vocht in een ovenschotel, leg er de stukken kabeljauwfilet op. Kruid de vis met peper en zout en leg op elk plakje citroen en een takje tijm.

  4. Zet de schotel in de oven gedurende 30 tot 35 minuten, naargelang de dikte van de vis. Lepel er regelmatig het braadvocht over.

Of toch iets anders?

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Kabeljauw met kruidenkorstje (2)

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Kabeljauw in papillot met groentjes

  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Kabeljauw met rode pesto

  • Meer dan 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Spinaziequiche met kabeljauw

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Gekonfijte kabeljauw met cantharellen en witloof