Tomatenroomsoep

Tomatenroomsoep
(20)

Mét balletjes

Tijd:Meer dan 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Iets duurder
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • tomaten (grote)
  • aardappel (grote)
  • witte selder
  • preiwit
  • ui (grote)
  • el tomatenpuree
  • ml groentebouillon
  • ml room
  • g gemengd gehakt
  • eidooier
  • paneermeel
  • olijfolie
  • el bieslook (gesnipperd)
  • el kristalsuiker
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

1

Maak de groenten schoon. Snij de aardappel en de tomaten in blokjes, de selder in boogjes, de prei in ringen. Pel en snipper de ui.

2

Verhit olijfolie in een pan en voeg er de groenten aan toe. Schep om. Doe er de tomatenpuree bij en blus met de bouillon. Laat 30 minuten sudderen.

3

Meng het gehakt met de eidooier, wat paneermeel, peper en zout. Rol er balletjes van.

4

Mix de soep en doe ze door een zeef. Breng op smaak met suiker, peper en zout. Doe er de balletjes bij en breng de soep opnieuw aan de kook. Laat zachtjes sudderen tot alle balletjes gaar zijn. Verdeel de soep over borden en garneer met room en bieslook.

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

Marta's keukenkriebels

Marta Majewska won de eerste Libelle Lekker! foodbloggers contest. Elke maand vertelt ze ons wat lekkerbekken absoluut niet mogen missen.

Ontdek Marta's tips!

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?