Panna cotta met kokos

Panna cotta met kokos
(5)

Romige smaakmaker

Tijd:Meer dan 1 uur
Expertise:Erg makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • g frambozen
  • kokosnoot (schilfers)
  • ml kokosmelk
  • dl room
  • blaadjes gelatine
  • el suiker

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Laat de gelatine 5 minuten weken in koud water. 

Snij schilfers van de verse kokosnoot.

2

Breng de room aan de kook met de kokosmelk en de suiker. Haal de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit en los hem op in de kokosroom. Roer er 50 g frambozen door.

3

Spoel vier schaaltjes met koud water. Verdeel er de bereiding over. Zet ze minstens 5 uur in de koelkast.

4

Pureer de overige frambozen. Zeef de puree. 

5

Ontvorm de panna cotta op bordjes. Garneer met de frambozencoulis en de kokosschilfers. 

Verwante recepten

Er zijn 2 reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

Dit recept is hier een absoluut succes! Ik maak 't meestal (en vaak) zonder frambozen erin maar wél met verse coulis erover. Hij wordt goed stevig, zodat hij zich perfect laat omkeren op een bordje (met sommige andere recepten krijg je soms zo'n 'inzakkertje' en dat vind ik geen zicht...). Wij spelen hier ook wel eens met de verhouding room/kokosmelk, dit is een recept dat echt NOOIT mislukt. Geweldig!

gepost door Annelies Horemans op 20/12/2014 14:36 #

 

vond het resultaat veel te "vast". Was ook heel zwaar. Niet overtuigd dus...

gepost door epona op 20/12/2011 11:15 #

 
 

Feestkoken met Ilse

Niets leuker dan al uitkijken naar kerst! Daarom heeft Libelle-chef Ilse drie feestmenu's voor jou samengesteld - van brunch tot diner - met haar succesrecepten. Ontdek hier ook alle kookvideo's van deze gerechten.

13 recepten die nooit mislukken

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! december

Deze maand in Libelle Lekker!

  • 27 succestips van feestexperts
  • Happy-2015-brunch
  • Topsuggesties van onze chefs
  • Hemelse hapjes & bubbels
  • Kerstmenu deluxe
  • Droomdesserts die altijd lukken
     

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?

 

5x grill tips - Win een Cuisinart ontbijtset!

Cuisinart

Snel, gemakkelijk én gezond koken? Met de Griddler Pro XL 5 van Cuisinart is dit eenvoudig! Ontdek snel 5 tips en tricks om te grillen met de Grill/plancha van Cuisinart. Maak daarbovenop ook nog eens kans op een Cuisinart ontbijtset!

Win een Cuisinart ontbijtset!

Publireportage

Jouw keukenhulpje tijdens de feestdagen

Bousin2

Ideaal voor een heerlijke pauze, op je boterhammen of bij het aperitief. De romige Boursin-kazen geven een smaakvolle twist aan élk gerecht. Met de feestdagen in het vooruitzicht hou je dit smaakbommetje maar beter bij de hand. Als een last-minute hapje, denk aan de nieuwe Boursin rolletjes

Ontdek het hier !

Libelle-Lekker & Boursin