Panna cotta met kokos

Panna cotta met kokos
(5)

Romige smaakmaker

Tijd:Meer dan 1 uur
Expertise:Erg makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • g frambozen
  • kokosnoot (schilfers)
  • ml kokosmelk
  • dl room
  • blaadjes gelatine
  • el suiker

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Laat de gelatine 5 minuten weken in koud water. 

Snij schilfers van de verse kokosnoot.

2

Breng de room aan de kook met de kokosmelk en de suiker. Haal de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit en los hem op in de kokosroom. Roer er 50 g frambozen door.

3

Spoel vier schaaltjes met koud water. Verdeel er de bereiding over. Zet ze minstens 5 uur in de koelkast.

4

Pureer de overige frambozen. Zeef de puree. 

5

Ontvorm de panna cotta op bordjes. Garneer met de frambozencoulis en de kokosschilfers. 

Verwante recepten

Er zijn 2 reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

Dit recept is hier een absoluut succes! Ik maak 't meestal (en vaak) zonder frambozen erin maar wél met verse coulis erover. Hij wordt goed stevig, zodat hij zich perfect laat omkeren op een bordje (met sommige andere recepten krijg je soms zo'n 'inzakkertje' en dat vind ik geen zicht...). Wij spelen hier ook wel eens met de verhouding room/kokosmelk, dit is een recept dat echt NOOIT mislukt. Geweldig!

gepost door Annelies Horemans op 20/12/2014 14:36 #

 

vond het resultaat veel te "vast". Was ook heel zwaar. Niet overtuigd dus...

gepost door epona op 20/12/2011 11:15 #

 
 

Marta's keukenkriebels

Marta Majewska won de eerste Libelle Lekker! foodbloggers contest. Elke maand vertelt ze ons wat lekkerbekken absoluut niet mogen missen.

Ontdek Marta's tips!

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?