Panna cotta met kokos

Panna cotta met kokos
(5)

Romige smaakmaker

Tijd:Meer dan 1 uur
Expertise:Erg makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • g frambozen
  • kokosnoot (schilfers)
  • ml kokosmelk
  • dl room
  • blaadjes gelatine
  • el suiker

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Laat de gelatine 5 minuten weken in koud water. 

Snij schilfers van de verse kokosnoot.

2

Breng de room aan de kook met de kokosmelk en de suiker. Haal de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit en los hem op in de kokosroom. Roer er 50 g frambozen door.

3

Spoel vier schaaltjes met koud water. Verdeel er de bereiding over. Zet ze minstens 5 uur in de koelkast.

4

Pureer de overige frambozen. Zeef de puree. 

5

Ontvorm de panna cotta op bordjes. Garneer met de frambozencoulis en de kokosschilfers. 

Superkorting voor Libelle Lekker lezeressen op Shedeals.be

Diesel zonnebril

Start de zomer met deze fancy Diesel zonnebril

Yes! Eindelijk die eerste zonnestralen op je snoet! En dan is het natuurlijk tijd om je fancy zonnebril boven te halen. Een leuke wandeling in het park, een terrasje met je vriendinnen,…? Dit kan allemaal met deze modieuze zonnebril van Diesel.

Tijdelijk voor maar € 49.50 € 111.50 Nu kopen

Verwante recepten

Er zijn 2 reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

Dit recept is hier een absoluut succes! Ik maak 't meestal (en vaak) zonder frambozen erin maar wél met verse coulis erover. Hij wordt goed stevig, zodat hij zich perfect laat omkeren op een bordje (met sommige andere recepten krijg je soms zo'n 'inzakkertje' en dat vind ik geen zicht...). Wij spelen hier ook wel eens met de verhouding room/kokosmelk, dit is een recept dat echt NOOIT mislukt. Geweldig!

gepost door Annelies Horemans op 20/12/2014 14:36 #

 

vond het resultaat veel te "vast". Was ook heel zwaar. Niet overtuigd dus...

gepost door epona op 20/12/2011 11:15 #

 
 

De Zoete Zonde met Wim Ballieu

Van fruit plukken tot taarten bakken, de culinaire wonderboy Wim Ballieu is gefasineerd door desserts, en deelt die passie graag met jullie. Elke week gaat hij aan de slag met twee bereidingen: een basisrecept én zijn eigen creatieve invulling daarvan. Met altijd hetzelfde resultaat: een fris, smeuïg of krokant toetje waar het hele gezin voor smelt.

Ontdek zijn recepten!

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! maart

Deze maand in Libelle Lekker!

  • Surprise eitjes
     
  • Bakken als de beste
     
  • Gerechten waar je de eerste zon in proeft
     
  • 64 voorjaarsgerechten
     
  • Zalige zondagse lunch
     
  • Relaxed koken voor veel gasten
     
  • 5 x lam: met kruidenjasje of frisse couscous

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?