Recept

Worstenbroodjes met knolseldersalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie tipt! 

“Breng het gehakt op smaak met wat je nog in de voorraadkast hebt staan. Voeg bijvoorbeeld voor een pittige toets een lepeltje currypasta of rozenharissa toe.”

Lekker met een sausje naar keuze, zoals pickles, ketchup of mosterd. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de worstenbroodjes. Laat het bladerdeeg ontdooien. Spoel de appel en rasp hem grof. Meng het gehakt met de appel en de peterselie en breng het mengsel op smaak met de honing, de mosterd, peper en zout. Kneed goed door en vorm er 5 worstjes van.

  2. 2

    Leg een plakje bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg er in het midden een worstje op en bedek dat met een tweede plakje bladerdeeg. Snij het overtollige deeg weg, duw de randjes goed aan met een vork en bestrijk ze met de eidooier. Bestrijk ook de bovenkant met de eidooier en strooi er de sesamzaadjes over. Bak de broodjes 25 minuten in de oven.

  3. 3

    Maak intussen de salade. Schil de knolselder en rasp hem fijn. Spoel de appel en snij het vruchtvlees in blokjes. Meng de knolselder met de appel en de bladpeterselie. Meng de yoghurt met de mayonaise, citroensap naar smaak, peper en zout. Lepel het sausje onder de groenten.

  4. 4

    Serveer de warme worstenbroodjes met de salade en werk ze af met de rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Worstenbroodjes met knolseldersalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!