Recept

Hutsepot met varkensvlees

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Mosterd is een intens ingrediënt dat de smaak van een stoofpotje zal verrijken. Bij een op-en-top Vlaamse klassieker zoals hutsepot of konijn kies je het liefst voor een mosterd van eigen bodem.

bereiding
  1. 1

    Maak de aardappelen en de groenten schoon en snij ze in hapklare stukken.

  2. 2

    Smelt de boter in een grote stoofpot en stoof de aardappelen en de groenten aan. Voeg de mosterd, de tijm en de laurier toe.

  3. 3

    Voeg het soepvlees, het spek en de rookworsten toe en doe er water bij tot de groenten onderstaan. Laat 1.30 uur sudderen onder deksel op een zacht vuur.

  4. 4

    Werk de hutsepot af met de extra takjes tijm en ser-veer hem met de extra mosterd.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hutsepot met varkensvlees

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!