Recept

Sushiballetjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ideaal om te maken met een restje sushirijst. Deze aperoballetjes gaan er altijd in.

bereiding
  1. 1

    Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet hem af. Breng de rijstazijn met de suiker en een snuifje zout tegen het kookpunt aan. Roer tot de suiker is opgelost. Giet het mengsel bij de warme rijst en schep goed om. Laat de rijst vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur.

  2. 2

    Rol met natte handen hapklare balletjes van de rijst ter grootte van een pingpongbal. Duw een holletje in elk balletje en vul dat met een blokje zalm. Rol de balletjes weer dicht.

  3. 3

    Klop de eieren los in een kommetje. Doe de panko in een ander kommetje. Wentel de rijstballetjes eerst door het ei en vervolgens door de panko. Bak de balletjes goudbruin in een friteuse. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  4. 4

    Meng intussen de wasabipasta onder de mayonaise. Serveer de sushiballetjes met het sausje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Sushiballetjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!