Recept

Feijoada

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Feijoada is één van de meest typische gerechten uit de Braziliaanse keuken. Het is een stoofpotje gemaakt van bonen en verschillende soorten vlees. De chorizo geeft het stoofpotje extra pit.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de uien. Pel en pers de knoflook. Maak de paprika schoon en snij ‘m in blokjes. Spoel de bonen en laat ze uitlekken.

  2. 2

    Bak het spek op hoog vuur 2 minuten in een scheutje olie. Voeg de reepjes varkensvlees toe en roerbak goudbruin.

  3. 3

    Voeg de chorizo, de ui, de knoflook en de paprika toe en fruit kort mee. Blus met de passata en de bouillon en voeg de laurier en het komijnzaad toe. Voeg de sinaasappelschil en het -sap toe. Zet het deksel half op de pan en laat 45 minuten sudderen. Roer af en toe om.

  4. 4

    Voeg vlak voor het serveren de zwarte bonen toe. Kruid met peper en laat alles nog even goed doorwarmen. Werk af met de peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Feijoada

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!