Recept

Gratin van zoete aardappel, Berloumi en spinazie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een hartverwarmende gratin met een twist.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Schil de zoete aardappel en snij in plakjes van 5 millimeter. Leg op een bakplaat, besprenkel met olijfolie, peper en zout en zet 25 minuten in de voorverwarmde oven. Spoel de spinazie en laat uitlekken.

  2. 2

    Pel en snipper de ui. Pel en plet de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie en stoof de ui zacht. Voeg de knoflook en de spinazie toe en roerbak 2 minuten. Voeg de room toe en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  3. 3

    Snij de Berloumi in dunne plakjes. Leg in een ovenschaal eerst een laag zoete aardappel, dan een laagje spinazie en eindig met een laagje Berloumi. Herhaal de laagjes. Zet de ovenschaal 25 à 30 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gratin van zoete aardappel, Berloumi en spinazie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!