Recept

Braziliaans visstoofpotje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk zonnig gerecht voor op een koude winterdag! Dit Braziliaans visstoofpotje is een tikkeltje exotisch.

bereiding
  1. 1

    Spoel de schelpjes en laat ze uitlekken in een vergiet. Pel de scampi’s, maar laat het staartje eraan. Snij de zeebaars in acht even grote stukken.

  2. 2

    Verhit een lage stoofpot of paellapan en doe er 2 eetlepels olijfolie in. Fruit de sjalot, de rode ui en de ringetjes chilipeper tot ze kleuren. Voeg de paprikareepjes en de tomatenblokjes toe. Roerbak verder.

  3. 3

    Blus met de witte wijn en voeg de kokosroom toe. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Voeg na 5 minuten de scampi’s en de schelpjes toe. Leg de zeebaars op de andere ingrediënten en zet het deksel op de stoofpot. Laat nog 5 à 7 minuten onder deksel sudderen, tot de zeebaars gaar is. Strooi er tot slot de fijngehakte koriander over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Braziliaans visstoofpotje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!