Recept

Pompoensoep met eend, ganzenlever en bospaddenstoelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Maak je pompoensoep eens extra feestelijk met dit recept van Piet Huysentruyt. Je kunt de soep ook als hapje serveren, dan heb je met dit recept genoeg voor 8 personen.

bereiding
  1. 1

    Maak de pompoen, de ui, de prei en de aardappel schoon en snij ze in grove stukken.

  2. 2

    Smelt de boter in een soeppan. Let erop dat de boter niet te warm of te bruin wordt, want dan krijg je vetringen op je soep.

  3. 3

    Stoof de groenten 6 à 7 minuten aan. Roer goed door in het begin, want het zetmeel van de aardappel kan ervoor zorgen dat de groenten aanbranden.

  4. 4

    Giet 2 liter water in de pan tot de groenten onderstaan. Voeg de bouillon en het sap van de twee sinaasappels toe. Het sap zal voor een zekere zuurheid zorgen tegenover de zoete pompoen. Gebruik geen sinaasappelsap uit een fles, want dat is zelf te zoet. Laat opkoken en laat daarna 35 à 40 minuten sudderen op een zacht vuur.

  5. 5

    Kruid met peper en zout en mix goed met de staafmixer of blender. De blender mixt de soep fijner. Let op dat de warme soep niet opspat wanneer je ze in de blender doet.

  6. 6

    Bak de bospaddenstoelen kort aan in boter. Klop de room half op. Schik de gerookte eendenborst en de ganzenlever in de kommetjes. Giet de pompoensoep erop en werk af met 1 eetlepel halfopgeklopte room, de gebakken bospaddenstoelen en fijngesnipperde lente-ui.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompoensoep met eend, ganzenlever en bospaddenstoelen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!