Recept

Fricassee van lezeres Mieke

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze fricassee op grootmoeders wijze is hemels. Nostalgie ten top!

bereiding
  1. 1

    Maak de champignons schoon met een borsteltje en snij ze in partjes. Smelt boter in een stoofpot op een matig vuur. Bak de paddenstoelen in de boter tot ze licht gekleurd zijn. Sprenkel er wat citroensap over en roer geregeld. Neem de champignons uit de pot en zet opzij.

  2. 2

    Kruid de stukjes vlees met peper en zout. Doe eventueel nog een extra klontje boter in de pot van de paddenstoelen en doe er het vlees bij. Laat het kleuren terwijl je het geregeld draait. Strooi de bloem over het vlees en laat even meestoven. Blus het geheel met de kalfsbouillon tot het vlees onderstaat. Zet het vuur zachter. Voeg er tijm en laurier naar smaak aan toe: bind de kruiden samen met keukentouw.

  3. 3

    Zet een deksel op de pot en laat het vlees zachtjes stoven. Controleer geregeld of je er eventueel bouillon aan moet toevoegen. Zodra de stukjes vlees mals en gaar zijn, doe je de champignons bij de stoverij. Verwijder de kruiden uit het gerecht.

  4. 4

    Kruid het gehakt met peper, zout en nootmuskaat. Doe er een ei en paneermeel bij. Meng alles goed door elkaar en rol er balletjes van. Kook de balletjes in een ruime pot met water. Als je ze apart kookt, komt er minder vet in je gerecht.

  5. 5

    Doe de balletjes bij het vlees. Werk de stoverij af met een beetje room. Lekker met kroketjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Fricassee van lezeres Mieke

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!