Recept

Everzwijnstoofpotje in bier met granaatappelsaus en aardappelwedges

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Everzwijnvlees is vrij taai, maar net daarom ideaal om er geweldige stoofpotjes van te maken. Probeer dit feestelijk stoofpotje met granaatappelsaus en aardappelwedges zeker eens uit! 

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de uien. Boen de aardappelen schoon en snij ze in wedges. Schil de rapen, pastinaak en wortelen en snij in reepjes of blokjes. Kook de groenten, behalve de aardappelen, beetgaar in lichtgezouten water.

  2. 2

    Stoof de uien glazig in hete boter. Voeg het vlees toe en bak mooi goudbruin. Voeg de mosterd, het bier, tijm en laurier toe, zet het deksel op de pot en laat 2 uur sudderen.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de aardappelwedges met olijfolie, het paprikapoeder, peper en zout. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en gaar 40 minuten in de oven. Keer ze halverwege om.

  4. 4

    Voeg de groenten toe bij de stoofpot en laat nog even doorwarmen. Maak met het boter en de bloem een roux en roer dit door de saus. Giet er de room bij en schep alles goed om. Kruid eventueel bij met peper en zout.

  5. 5

    Halveer de granaatappels en pers 4 helften uit met een handcitruspers. Breek de overige helften in stukken en druk de pitjes uit de kern. Pel en snipper de sjalot en stoof glazig in boter. Roer er de suiker door en laat kort karamelliseren. Voeg het granaatappelsap en de tijm toe, breng aan de kook en laat al roerend 1 minuut verder koken. Los het maïszetmeel op in het koud water. Giet al roerend bij de saus. Doe er 2/3 van de granaatappelpitten bij en breng op smaak met peper en zout.

  6. 6

    Serveer de stoofpot met de aardappelwedges en de granaatappelsaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Everzwijnstoofpotje in bier met granaatappelsaus en aardappelwedges

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!