Meest recente artikelen

Ovenheerlijk! Deze gerechten maak je op één bakplaat

One sheet dinner

Ovenheerlijk! Deze gerechten maak je op één bakplaat Artikel

Koken was nog nooit zo makkelijk: je legt al je ingrediënten op één bakblik en laat de oven het werk doen. En jij? Jij kunt even zalig relaxen...

5 tips voor een topper van een traybake

  • Kies voor een bakplaat met opstaande randen. Je kunt gaan voor de klassieke bakplaat uit je oven, maar ook voor een grote lage ovenschaal of een roestvrij stalen braadslede.
  • Let erop dat de bakplaat groot genoeg is om alle ingrediënten er in één enkele laag op te leggen. Zo gaart alles perfect.
  • Elke oven is anders. Pas de oventijd en -temperatuur aan naar je eigen ervaringen met jouw oven.
  • Geef een gerecht extra smaak met een spicy of sticky marinade. Dit zorgt voor een lekker krokant, gekaramelliseerd eindresultaat.
  • Let op de gaartijd van verschillende groenten. Aardappelen of knolgroenten zoals rode bieten of wortelen hebben aanzienlijk meer tijd nodig dan bijvoorbeeld tomaten of broccoli. Voeg dus eerst de harde groenten toe en leg er pas op het einde van de gaartijd de zachtere groenten bij.

Zalm met een korstje en groene groentjes

Overheerlijk, zo'n zalm met een kruidenkorstje uit de oven! Serveer met groene groentjes en limoen voor een frisse toets.

 

Hartige taart met ricotta en courgetteplakjes

Deze hartige taart met ricotta en courgette staat gelijk aan 100% genieten.

 

Kippendrumsticks met limoncello, salie, citroen en aardappeltjes

Een klassieker in een ander jasje! Door limoncello en limoen toe te voegen aan je gerecht, smaakt die klassieke kip met aardappeltjes nog net iets beter!

 

Scampi’s met pompoen en tomaatjes

Scampi moet pompoen en cashewnoten? Geen voor de hand liggende combinatie, wel overheerlijk! Tip: voor een frisse toets kun je er yoghurt met groene kruiden bij serveren.

 

Gepofte knolselder met venkel en gehakt-couscousballetjes

Knolselder, venkel en gehakt: deze ovenschotel is een échte herfsttopper!

 

Zoete aardappelen en rode biet met feta en saliecrumble

Ook voor deze vegetarische schotel met zoete aardappelen, feta en rode biet heb je slechts één bakplaat nodig. Zeker uitproberen, want het is een toppertje!

 

Gemarineerde lamsbout met vergeten groenten

Heb je een etentje met vrienden of familie? Dan is deze lamsbout met vergeten groenten een echte aanrader! Je hebt er niet veel werk mee, maar het ziet er prachtig uit en is overheerlijk!

 

Geroosterde rode ui met quinoa, geitenkaas en quorn

Deze vegetarische schotel bewijst dat comfort food niet noodzakelijk ongezond hoeft te zijn. Van kinderen tot je schoonvader die nooit vegetarisch eet: iedereen zal smullen van dit gerecht!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen