• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

IJs met banaan en notencrumble

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een ijsje om van te blijven smullen

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Spreid de noten uit op een bakplaat en zet ze 10 minuten in de oven. Beboter een vel bakpapier en leg ze erop.

  3. 3

    Verwarm ondertussen de suiker in een pannetje tot een goudbruine karamel. Giet over de noten en laat afkoelen.

  4. 4

    Maal de helft van de karamelnoten heel fijn in de blender. Breek de andere helft met de deegroller in grovere stukjes.

  5. Voor de chocoladesaus

  6. 5

    Verwarm de chocolade, de room, de melk, de kaneel en de siroop en roer tot je een mooie gladde chocoladesaus hebt..

  7. 6

    Schil de bananen en snij ze in plakjes.

  8. 7

    Verdeel de helft van de gebroken karamelnootjes over 6 glazen en bedek met de plakjes banaan. Schep er een bolletje ijs bij en overgiet met chocoladesaus. Leg er weer banaan op en bestrooi met de gemalen nootjes en de resterende stukjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Spreid de noten uit op een bakplaat en zet ze 10 minuten in de oven. Beboter een vel bakpapier en leg ze erop.

  3. 3

    Verwarm ondertussen de suiker in een pannetje tot een goudbruine karamel. Giet over de noten en laat afkoelen.

  4. 4

    Maal de helft van de karamelnoten heel fijn in de blender. Breek de andere helft met de deegroller in grovere stukjes.

  5. Voor de chocoladesaus

  6. 5

    Verwarm de chocolade, de room, de melk, de kaneel en de siroop en roer tot je een mooie gladde chocoladesaus hebt..

  7. 6

    Schil de bananen en snij ze in plakjes.

  8. 7

    Verdeel de helft van de gebroken karamelnootjes over 6 glazen en bedek met de plakjes banaan. Schep er een bolletje ijs bij en overgiet met chocoladesaus. Leg er weer banaan op en bestrooi met de gemalen nootjes en de resterende stukjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.