Recept

Beignets van verloren brood

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Originele wentelteefjes

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Maak eerst een beignetdeeg. Meng hiervoor 125 g bloem met 30 g suiker en 1 zakje gedroogde gist.

  3. 3

    Klop 1 ei los met 2 dl water en roer dit beetje bij beetje door het deeg. Breng op smaak met een snuifje zout en laat het deeg dan 1 uur rusten op kamertemperatuur.

  4. 4

    Snij 200 g broodkruim van rozijnenbrood (of melkbrood) in stukjes. Doe ze in een kom en schenk er melk over tot ze onderstaan. Laat 10 minuutjes rusten.

  5. 5

    Druk dan goed aan en giet de melk af. Kneed er 75 g gekonfijt fruit door. Doe er het gistdeeg bij en meng goed.

  6. 6

    Verhit de frituurpan tot 180°C en laat er met behulp van 2 eetlepels porties deeg in glijden. Bak de beignets in kleine hoeveelheden tot ze mooi krokant zijn. Bestrooi ze royaal met poedersuiker en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Beignets van verloren brood

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!