Risotto van parelcouscous met pompoensteak en shiitakes
bereiding
- 
                        
1
Schil de butternut en snij, van het deel zonder pitten, 4 mooie ronde dikke plakken (diameter 10 cm) van 1.5-2 cm dik.
 - 
                        
2
Verhit een scheutje olijfolie en bak de plakken butternut kort aan beide kanten goudbruin. Kruid met garam massala en peper en zout. Voeg 2 volledige teentjes knoflook, de boter en tijmtakjes toe en laat samen nog 1 minuut bakken. Leg de plakken in een ovenschaal en overgiet met de olie uit de pan.
 - 
                        
3
Tot dit deel kan eventueel enkele uren tot een dag op voorhand bereid worden en in de koelkast bewaren.
 - 
                        
4
Verwarm de oven voor op 185°C. Zet de ovenschaal in de oven gedurende 15-20 minuten.
 - 
                        
5
Pel en snipper de ui. Pel en pers 1 teentje knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een kookpot en stoof de ui en knoflook zacht. Voeg de parelcouscous toe en roerbak 1 minuut. Blus met wijn en laat even inkoken. Voeg geleidelijk aan 600 ml bouillon toe en laat op een rustig vuur gaar koken tot de parelcouscous net beetgaar is. Voeg nog een scheutje bouillon toe indien de parelcouscous nog niet beetgaar is. Voeg de room toe en kruid bij met peper en zout. Zet van het vuur en houd warm.
 - 
                        
6
Verhit een goede scheut olijfolie en bak de shiitake op een hoog vuur gaar. Voeg sojasaus, honing en azijn toe en laat karamelliseren.
 - 
                        
7
Serveer de risotto met de pompoensteak en shiitake. Garneer met een takje tijm.