Carrot cake-plaattaart met marshmallows en gezouten karamel
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een diepe bakplaat of ovenschaal van 33 x 24 cm in en bestuif ze met bloem.
-
2
Doe de suiker, de olie en de eieren in een kom en meng met een houten lepel door elkaar. Roer er de geraspte wortelen, de gehakte walnoten en de sinaasappelschil door.
-
3
Meng de zelfrijzende bloem met het bakpoeder en de specerijen en zeef het mengsel boven de kom. Meng door elkaar tot een homogeen beslag. Het beslag is vrij dun. Giet het beslag in de bakvorm en bak de cake 30 à 35 minuten in de oven.
-
4
Maak intussen de gezouten karamel. Smelt de boter met de lichtbruine suiker op een zacht vuur. Laat de suiker enkele minuten op een zacht vuur karamelliseren, voeg dan de room, het vanille-extract en het zout toe. Schenk de karamel in een kannetje en laat ze volledig afkoelen in de koelkast.
-
5
Verdeel de marshmallows over de worteltaart. Brand ze met een crème brûlée-brandertje goudbruin of zet de taart nog heel kort onder de ovengrill. Sprenkel er de gezouten karamel over en serveer meteen.