Raclettepizza’s met spek en bieslook
bereiding
-
1
Maak het deeg. Strooi de bloem uit op je werkblad en maak er een kuiltje in. Meng de olijfolie, het zout en de suiker erdoor. Los de gist op in 100 milliliter water en giet het gistmengsel bij de bloem. Kneed het mengsel tot een glad deeg, dek het af en laat het 1,5 uur rijzen op een warme plaats.
-
2
Verwarm de oven voor op 240°C. Verdeel het deeg in 4 porties. Bestrooi het werkblad met bloem. Duw de porties deeg plat, draai ze om en duw ze nog eens plat. Werk met je vingertoppen naar de randen toe en draai ondertussen de pizza’s voor een ronde vorm. Verdeel er de raclettekaas en het spek over. Bak de pizza’s in 10 minuten goudbruin in de oven.
-
3
Snipper de bieslook. Werk de minipizza’s af met de gesnipperde bieslook en serveer.