Recept

Hachis parmentier van ​kalfsgehakt met broccoli en erwten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een klassieker, maar dan lichter!

Extra gezond!

Gooi de broccolistam zeker niet weg, want die zit vol ­vezels en vitamines. Schil hem en verwerk hem mee in je gerechten. Lekker in soep, als extra in een dipsaus zoals broccolipesto of vermalen in broccolirijst.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de broccoli met de stam in blokjes. Kook ze gaar in gezouten water. Voeg de laatste 2 minuten de erwten toe en laat ze meekoken. Giet beide af. Pureer de broccoli met de erwten en breng de puree op smaak met peper en zout.

  2. 2

    Pel en snipper de ui. Fruit de ui kort in wat olijfolie en voeg het gehakt toe. Bak het gehakt rul en kruid het met peper en zout.

  3. 3

    Doe de broccoli-erwtenpuree in een licht ingevette ovenschotel. Verdeel er het gebakken gehakt over. Strooi er de parmezaan over en zet de schotel 25 minuten in de oven.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!