Kabeljauwhaasje met aubergine, tomatensalsa en za’atar
bereiding
-
1
Spoel de aubergine en snij ze in plakken van ongeveer 1 cm dik. Bestrooi ze met zout en laat ze 30 minuten uitlekken in een vergiet.
-
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel intussen de tomaten en snij ze in blokjes. Pel en snipper de sjalot. Pel en pers de knoflook. Rits de tijm. Meng de tomaten, met de sjalot, de knoflook en de tijm. Kruid de tomatensalsa met peper en zout.
-
3
Dep het vocht van de aubergines weg met keukenpapier. Leg de aubergineplakjes dakpansgewijs aan 1 kant in een ingevette ovenschotel, leg de kabeljauwhaasjes aan de andere kant en lepel de tomatensalsa rond de stukken kabeljauw.
-
4
Kruid de aubergine en de kabeljauw met peper en zout. Bestrooi alles met de za’atar en sprenkel er olijfolie over. Zet de schotel 25 minuten in de oven. Haal hem uit de oven en werk hem af met de extra tijm.