Recept

Scampi’s met paksoi en sambal

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

In vergelijking met gewone sambal oelek is sambal badjak zachter en minder scherp van smaak.

Voor deze sambal worden de pepers eerst gebakken, waardoor de hitte afzwakt. Ook worden ui en knoflook toegevoegd, die de pittige smaak nog meer terugdringen.

De sambal krijgt daardoor een iets kruidigere smaak, die vooral goed past bij vis- en vleesgerechten.

bereiding
  1. 1

    Maak de kropjes paksoi schoon en halveer ze. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Verhit een scheutje sesamolie in een wok en bak de paksoi kort op hoog vuur beetgaar. Kruid ze met peper en zout. Schep ze uit de wok.

  2. 2

    Verhit nu wat arachideolie in de wok en bak de scampi’s 2 minuten al omscheppend op hoog vuur. Voeg de ui, de knoflook en de gember toe en roerbak die nog 1 minuut.

  3. 3

    Schep de sambal badjak met de bouillon onder de scampi’s en laat alles nog 2 minuten goed doorwarmen.

  4. 4

    Verdeel de paksoi over de borden en schep er de scampi’s met de saus bij. Werk het gerecht af met de koriander.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Scampi’s met paksoi en sambal

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!