Recept

Quiche van filodeeg, zoete aardappel, feta en za’atar

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Quiche à la Ottolenghi, met ingrediënten uit de supermarkt.

Tips

  • Filodeeg is véél dunner en dus ook krokanter dan bladerdeeg en vind je tegenwoordig in elke supermarkt in de koelafdeling of de diepvries.
  • Za’atar is een kruidenmix uit het Midden-Oosten, waarvan de basis wilde oregano is, gemengd met sesamzaad, sumak en soms ook andere kruiden zoals tijm, marjolein, basilicum en zout. Je vindt het in het kruidenrek van de meeste grotere supermarkten.
  • Toch geen za’atar gevonden? Meng dan 2 eetlepels Provençaalse kruiden met 1/2 eetlepel geroosterde sesamzaadjes en een beetje geraspte citroenschil naar smaak.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de zoete aardappelen en snij ze in stukjes. Kook ze beetgaar in gezouten water.

  2. 2

    Leg een vel bakpapier in een bakvorm van 26 cm diameter. Bestrijk het met wat olijfolie en leg er een vel filodeeg op. Bestrijk het vel filodeeg met olijfolie en leg er in de andere richting een ander vel filodeeg op. Maak zo verschillende laagjes.

  3. 3

    Klop de eieren los met de room en kruid het mengsel met peper, zout, het kerriepoeder en de helft van de za’atar. Giet het eimengsel op de filodeegbodem. Giet de zoete aardappelstukjes af en verdeel ze over de quiche, verdeel er de spinazie en de feta over en strooi er de rest van de za’atar over.

  4. 4

    Bak de quiche zo’n 25 minuten in de oven tot hij mooi gaar is en het filodeeg goudbruin is.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Quiche van filodeeg, zoete aardappel, feta en za’atar

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!