Recept

Pasta met jonge prei en schelpjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke lentepasta met vongole, kokkels of mosselen, naar keuze.

bereiding
  1. 1

    Snij het witte en lichtgroene deel van de prei in fijne ringen. Pel en pers de knoflook. Pers de citroen. Smelt de boter in een pan en voeg de prei en de knoflook toe. Laat dit op een laag vuur stoven tot de prei helemaal zacht is. Blus met citroensap naar smaak en kruid met peper en zout. Zet opzij.

  2. 2

    Spoel de schelpen een paar keer grondig. Verhit een scheutje olijfolie in een kookpot op het vuur of op de barbecue. Fruit de ui en de knoflook aan en voeg de schelpen toe. Kruid met chilivlokken en een snuifje peper en zout en blus met de witte wijn. Dek af en laat de schelpen openen op een hoog vuur.

  3. 3

    Kook de pasta gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en voeg hem toe aan de pan met de prei. Doe ook de geraspte pecorino erbij, roer om en laat alles samen 1 minuut opwarmen. Voeg tot slot de schelpjes toe aan de pasta en roer alles goed om. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pasta met jonge prei en schelpjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!