Recept

Gevulde paprika’s met rundergehakt en linzen

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Handig: je kunt de groenten ook perfect aanstoven in het bakaccessoire van de airfryer op 180°C.

Tijdwinst: in de airfryer is dit gerecht 20 minuten sneller klaar dan in de oven. Bovendien blijven de paprika’s lekker sappig. Het is opvallend hoe gelijkmatig en snel de paprika’s garen in de airfryer zonder uit te drogen.

bereiding
 1. 1

  Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn. Maak de wortelen schoon en snij ze in stukjes. Stoof de knoflook, de ui en de wortel aan in een pan met wat olijfolie. Laat de linzen uitlekken en voeg ze toe aan de pan.

 2. 2

  Voeg de passata toe aan de pan en kruid de saus met peper, zout en de ras el hanout. Laat even stoven, zet het vuur uit en meng dan het rundergehakt eronder.

 3. 3

  Spoel de paprika’s. Snij de hoedjes van de paprika’s en hol ze uit. Vul de paprika’s met de gehakt-linzenvulling en zet ze in de airfryer. Bestrooi ze met de gemalen kaas en bedruppel ze met wat olijfolie.

 4. 4

  Gaar de paprika’s 20 minuten in de airfryer.

 5. 5

  Maak intussen de salade. Spoel en droog de veldsla. Meng de olijfolie, de wittewijn-azijn en de pompoenpitten onder de veldsla en kruid ze met peper en zout. Serveer de gevulde paprika’s met het slaatje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde paprika’s met rundergehakt en linzen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!