Recept

Salade van rammenas en koolrabi

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Extra pit? Meng een mespuntje shichimi togarashi onder de vinaigrette.

Superingrediënt: Japanners houden van rammenas. Deze lange witte wortel wordt ook wel daikon of rettich genoemd. Rammenas heeft een frisse, milde smaak en is rijk aan antioxidanten. Het fijne aan rammenas is dat ze zowel rauw als gebakken, gekookt of gezuurd heerlijk smaakt en perfect combineert met complexere smaken.

 

bereiding
  1. 1

    Schil de rammenas en de koolrabi’s en snij ze met een mandoline of scherp mes in flinterdunne plakjes. Bestrooi ze met een klein beetje zout, stapel ze op elkaar en laat ze 30 minuten rusten.

  2. 2

    Klop alle ingrediënten voor de vinaigrette met een scheutje water tot een gladde saus.

  3. 3

    Dep de groenten droog en leg ze op een schaal. Verdeel er de edamameboontjes en de erwtenscheutjes over. Werk de salade af met de shiso en de bieslook en bedruppel ze met de vinaigrette.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade van rammenas en koolrabi

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!