Scampi’s in pestoroomsaus met ravioli
bereiding
-
1
Rooster de pijnboompitten in een droge pan en laat ze afkoelen. Pers 1 eetlepel sap uit de citroen. Pel de knoflook. Doe de knoflook, de pijnboompitten, het basilicum, 60 gram van de parmezaan, 50 milliliter olijfolie, het citroensap en de room in een blender en mix tot een gladde saus. Kruid ze met peper en zout.
-
2
Verhit een scheutje olijfolie en bak de scampi’s net gaar op een hoog vuur. Kruid ze met peper en zout. Voeg de pestosaus toe, maar hou 2 eetlepels apart voor de afwerking. Laat de saus nog 1 minuut inkoken en breng ze op smaak met peper en zout.
-
3
Kook de ravioli gaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en meng ze onder de saus. Werk de ravioli af met de rest van de parmezaan, de rest van de pestosaus en het extra basilicum.
Ingrediënten voor
4 personen- scampi's (gepeld)400 g
- ravioli (verse ravioli naar keuze (met spinazie of kaas))500 g
- knoflook1 teentje
- vers basilicum (+ extra voor de afwerking)60 g
- citroen½
- pijnboompitten60 g
- parmezaan120 g
- room150 ml
- olijfolie
- peper
- zout