Recept

Scampi’s in wittewijnsaus met spinazie en pasta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Koop bij voorkeur wild gevangen scampi‘s, die zijn het lekkerst.

Diepvriesscampi? Die moet je altijd eerst wat laten ontdooien. Zo hoeven ze niet te lang meer in de pan en geven ze ook niet te veel vocht meer af tijdens het bakken. Dat doe je door ze in een zeef te leggen en er koud water over te laten stromen. Dep ze droog met keukenpapier en bak ze dan op hoog vuur gaar in 1, maximaal 2 minuten.

bereiding
  1. 1

    Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Pel en pers de knoflook. Spoel de spinazie en laat ze uitlekken. Verhit wat olijfolie en bak de scampi’s kort aan op een hoog vuur. Kruid ze met peper en zout. Haal de scampi’s uit de pan.

  2. 2

    Stoof de sjalotten en de knoflook zacht in dezelfde pan. Voeg de spinazie toe en laat ze slinken. Blus de spinazie met de witte wijn en de visfond en laat die1 minuut goed inkoken. Kruid de saus met peper en zout. Voeg de room en de dragonblaadjes toe en laat de saus enkele minuten inkoken. Voeg de scampi’s opnieuw toe aan de saus, laat ze even opwarmen en breng ze op smaak met enkele druppels citroensap, peper en zout.

  3. 3

    Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af. Serveer de pasta met de scampi’s in wittewijnsaus en werk hem eventueel af met de parmezaan. Kaas: wel of niet?Parmezaan in combinatie met vis, schaal- en schelpdieren is voor echte Italianen eigenlijk een no-go. Zelf wél zin in? Voeg dan gerust kaas toe.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Scampi’s in wittewijnsaus met spinazie en pasta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!