Recept

Scampi’s in paprika-appelkerriesaus met rijst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Scampi suprême. Tip: de samenstelling van kerriepoeder varieert sterk van soort tot soort. Madras kerriepoeder is een zachte mix van kurkuma en fenegriek en smaakt fruitig. Lekker met de appel en de paprika.

bereiding
  1. 1

    Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Pel en pers de knoflook. Maak de paprika schoon en snij hem in reepjes. Boen de appel schoon, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in blokjes.2 Kook de rijst beetgaar. Verhit een scheutje olijfolie in een wok en bak de scampi’s kort aan. Kruid ze met het paprikapoeder, peper en zout. Haal ze uit de pan.

  2. 2

    Stoof in dezelfde pan de sjalot en de knoflook zacht. Kruid ze met het kerriepoeder. Voeg de paprika en de appel toe en roerbak ze 2 minuten. Voeg het kippenbouillonblokje en de kokosmelk toe en laat alles enkele minuten inkoken.

  3. 3

    Snij de limoen doormidden. Snij 1 helft in partjes, pers de andere helft uit. Voeg de scampi’s opnieuw toe aan de pan en breng ze op smaak met de chilivlokken, enkele druppels limoensap en zout. Serveer de scampi’s met de rijst en werk het gerecht af met de koriander en de partjes limoen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Scampi’s in paprika-appelkerriesaus met rijst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!