Recept

Zoetzure scampi’s met rijstnoedels en een frisse salade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Door de lentefrisse salade komen de scampi’s nog beter tot hun recht.

bereiding
  1. 1

    Maak de salade. Spoel de komkommer en snij ’m hem met een dunschiller in repen. Maak de wortel en de lente-uien schoon en snij ze in fijne reepjes. Meng de groenten met de olijfolie, de appelazijn, de suiker en de chilivlokken. Kruid met zout. Meng goed en dek af.

  2. 2

    Pel de ui en snipper ’m fijn. Pel en pers de knoflook. Maak de chilipeper schoon en snij ’m heel fijn zonder de zaadjes. Schil de gember en rasp ’m tot je 2 koffielepels hebt. Prik de scampi’s op spiesjes. Verhit wat olijfolie en bak de scampi's kort aan op een hoog vuur. Kruid ze met peper en zout en haal ze uit de pan.

  3. 3

    Stoof de ui met de knoflook, de chilipeper en de gember zacht in dezelfde pan. Voeg de tomaten-puree, de ketchup, de sojasaus, de appelazijn, de honing, het paprikapoeder en 200 milliliter water toe en laat de saus inkoken. Voeg naar smaak extra azijn of honing toe.

  4. 4

    Kook de rijstnoedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de scampi’s in de zoetzure saus en breng die op smaak met enkele druppels limoensap en zout.

  5. 5

    Maak het extra lente-uitje schoon en snipper het fijn. Serveer de zoetzure scampi’s met de rijstnoedels en de salade. Werk het gerecht af met de extra gesnipperde lente-ui en de ongezouten pindanoten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zoetzure scampi’s met rijstnoedels en een frisse salade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!