Recept

Kerststrudel met appel, mandarijn en gedroogde veenbessen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip: filodeeg is broos van structuur en breekt snel. Maak dus handig gebruik van een tweede bakplaat of een houten plank om de strudel perfect om te draaien.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de vulling. Rasp de schil van de mandarijnen. Pel de mandarijnen, snij het vruchtvlees in blokjes en meng ze met de appelcompote. Voeg de geraspte mandarijnschil, de amandelschilfers, de gedroogde veenbessen, het vanille-extract en het maïszetmeel toe.

  2. 2

    Verkruimel de digestivekoekjes en meng ze met de poedersuiker tot een strooisel. Leg een vel filodeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk het filodeeg met een vijfde van de gesmolten boter en bestrooi met een vijfde van het koekjesstrooisel. Herhaal deze lagen filodeeg, boter en strooisel. Je houdt dan één vijfde van de boter en één vijfde van het strooisel over.

  3. 3

    Verdeel de appel-mandarijnvulling in de lengte over het midden van het filodeeg. Laat twee stroken deeg aan weers-zijden van de vulling vrij. Laat ook een paar cm vrij aan de korte kanten. Bestrooi de vulling met de kaneel. Vouw het deeg rond de vulling door de lange kanten over elkaar te leggen.

  4. 4

    Leg een tweede met bakpapier beklede bakplaat omgekeerd op de strudel. Keer de bakplaten samen om. De strudel ligt nu met de naad naar onderen op de tweede bakplaat. Bestrijk de strudel met de rest van de boter en werk hem af met de rest van het strooisel.

  5. 5

    Bak de strudel 20 minuten in de oven of tot hij goudbruin is. Laat hem afkoelen tot lauw. Strooi er de poedersuiker over, snij hem in stukken en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kerststrudel met appel, mandarijn en gedroogde veenbessen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!