Recept

Noedelpannetje met scampi’s, spitskool en oesterzwammen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Herfstig en hartig eenpansgerecht dat snel klaar is.

Tip: wat is mirin?

Mirin is zoete rijstwijn en dus het zoete zusje van sake. Je koopt het in de gespecialiseerde supermarkt en het geeft een zoete smaak aan vis, vlees en tofoe. Ook lekker in een marinade of dressing!

bereiding
bereiding
  1. 1

    Maak de saus. Schil de gember en snij hem in stukjes. Mix in een blender of keukenmachine de gember met de sojasaus, de mirin, de sake, de tomatenketchup, de sesamolie en het maïszetmeel tot een sausje.

  2. 2

    Pel de ui en snij hem in ringen. Maak de spitskool schoon en snij ze in reepjes. Maak de oesterzwammen schoon en snij ze in reepjes. Maak de lente-uitjes schoon en snipper ze fijn.

  3. 3

    Verhit de arachideolie op hoog vuur in een wok of diepe koekenpan. Bak de scampi's aan in de wok en haal ze eruit. Doe de ui, de oesterzwammen en de spitskool in de wok en roerbak ze 4 tot 5 minuten. Voeg de gembersaus toe en verhit al roerend 3 tot 4 minuten. Voeg dan de scampi’s weer toe en gaarze nog 2 minuten.

  4. 4

    Kook ondertussen de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en voeg ze toe aan het scampipannetje. Werk het af met de gesnipperde lente-ui.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Noedelpannetje met scampi’s, spitskool en oesterzwammen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!