Recept

Tagliatelle met scampi’s

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip van Libelle-chef Ilse: “Wie geen fan is van koriander, kan dat vervangen door extra gesnipperde bladpeterselie.”

bereiding
  1. 1

    Kook de tagliatelle gaar in water met het verkruimelde pasta en rijst-bouillonblokje. Giet de pasta af.

  2. 2

    Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal, maar laat het staartje eraan. Pel en snipper de sjalot. Maak de paprika’s schoon en snij ze in blokjes.

  3. 3

    Bak de scampi’s krokant in wat olijfolie. Kruid ze met peper en zout. Haal ze uit de pan. Bak de sjalot en de paprika’s in dezelfde pan met wat extra olijfolie, strooi er de peterselie, de cayennepeper en het kerriepoeder bij. Roerbak kort tot de smaken vrijkomen. Blus met 400 milliliter water en verkruimel er het visbouillonblokje bij. Voeg de verse mini­maïs en de kokosmelk toe. Laat de saus even inkoken.

  4. 4

    Voeg de scampi’s weer toe aan de saus en laat ze zo nog een paar minuten mee opwarmen. Serveer de tagliatelle met de scampi’s en de saus en werk ze af met de koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tagliatelle met scampi’s

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!