Recept

Oostends visstoofpotje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Geen visstoofpotje zonder een heerlijke visfond. Je maakt ’m zelf met vissenkoppen en -graten. Let op: een visbouillon mag – in tegenstelling tot een kippenbouillon – zeker niet langer dan een halfuur garen, anders wordt hij te bitter.

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen, snij ze in kwartjes en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  2. 2

    Maak de selder, de prei en de venkel schoon en snij ze in julienne. Pel en snipper de ui. Bewaar het venkelgroen voor de afwerking.

  3. 3

    Stoof de ui, de venkel en de selder aan in wat boter en voeg na 3 minuten de prei toe. Voeg ook de bloem toe en laat alles nog 3 minuten stoven.

  4. 4

    Doe de visbouillon bij de groenten. Rol de visfilets op. Leg de vis en de mosselen ­boven op de groenten. Zet het deksel op de kookpot en laat de vis op een zacht vuur garen. Schep de gegaarde vis voorzichtig van de groenten en hou hem warm.

  5. 5

    Voeg de room toe aan de saus met de groenten en breng de saus op smaak met citroensap, peper, zout en cayennepeper. Leg eerst de vis in een serveerschaal en giet er dan de saus over. Werk af met de mosselen, de aardappelen, de garnalen en het venkelgroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Oostends visstoofpotje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!