Recept

Empanada’s van schapenkaas met chutney van paprika en rode ui

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Geen fan van paprika? Je kunt de chutney ook enkel met rode ui maken. Als je het liever niet te pittig maakt, verwijder je ook het best de zaadjes van de chilipeper.

bereiding
  1. 1

    Maak de chutney. Pel de rode ui en snij hem in halve maantjes. Spoel de puntpaprika, verwijder de zaadlijsten en snij hem in fijne reepjes. Maak de chilipeper schoon en snij hem fijn.

  2. 2

    Doe de rode ui en de puntpaprika in een steelpannetje. Voeg de suiker, het zout, de wittewijnazijn en de chilipeper toe. Zet alles onder water en laat 40 minuten sudderen op een zacht vuur tot je een mooi glanzende en plakkerige chutney krijgt.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak intussen de empanada’s. Rol het kruimeldeeg met het bakpapier open. Steek er rondjes uit met behulp van een kommetje of een groot glas.

  4. 4

    Hak de verse oregano fijn. Meng de oregano onder de schapenplattekaas en kruid de kaas met peper en zout. Lepel telkens een beetje kaas op de helft van een deegcirkel. Sluit de deegcirkels en duw de randen aan met een vork.

  5. 5

    Klop het ei los met de melk. Bestrijk de empanada’s met een borsteltje met het eimengsel. Bak ze zo’n 15 minuten in de oven. Snipper de peterselie. Werk de empanada’s af met de gesnipperde peterselie en serveer ze met de chutney.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Empanada’s van schapenkaas met chutney van paprika en rode ui

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!