Recept

Kabeljauwburger met mango en peterseliemayonaise

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Natalie tipt! “Grote korianderfans kunnen de peterselie in de mayonaise vervangen door een bosje van dit heerlijke kruid.”

bereiding
  1. 1

    Spoel en snipper de peterselie. Mix 3/4 van de peterselie met de mayonaise. Kruid de saus met peper en zout en breng ze eventueel nog op smaak met citroensap. Zet de mayonaise in de koelkast.

  2. 2

    Meng de rest van de peterselie onder de zure room en breng de dressing op smaak met appelazijn, citroensap, peper en zout. Maak de spitskool schoon en snipper ze fijn. Meng de zureroomdressing onder de spitskool.

  3. 3

    Schil de mango en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in fijne ringen. Spoel en snipper de koriander. Maak de chilipeper schoon en snij hem fijn zonder de zaadjes. Meng de lente-uitjes, de koriander en de chilipeper onder de mangoblokjes.

  4. 4

    Dep de vis goed droog. Bak de kabeljauwhaasjes in boter 3 tot 4 minuten aan beide kanten, tot de vis goudbruin en net gaar is.

  5. 5

    Halveer de speltpistolets en bestrijk de onderkanten met een laagje peterseliemayonaise. Leg er een kabeljauwburger en enkele lepels van het spitskoolslaatje op en zet er de pistolethoedjes weer op. Serveer de burgers met de pittige mangoblokjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kabeljauwburger met mango en peterseliemayonaise

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!