Recept

Wok met steak, rijstnoedels, Chinese kool en zwarte bonen-gembersaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip! Verwijder de zaadjes van de chilipeper als je het minder pittig wilt.

bereiding
  1. 1

    Kruid de steak met peper en zout en snij hem in reepjes. Maak de Chinese kool schoon en snij ze in reepjes. Schil de gember en rasp hem fijn. Maak de chilipeper schoon en snij hem in ringen. Halveer de peultjes. Pel en snipper de ui en de knoflook.

  2. 2

    Kook de rijstnoedels in enkele minuten gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg ze nadien in koud water zodat ze niet aan elkaar gaan kleven.

  3. 3

    Verhit de olie in de pan en voeg de reepjes steak toe. Laat bakken tot de steak mooi gebruind is. Roerbak de ui en de knoflook mee. Voeg dan de Chinese kool en de peultjes toe.

  4. 4

    Meng de geraspte gember, de chilipeper, de rietsuiker, de sojasaus, de zwartebonensaus en het limoensap.

  5. 5

    Meng 4 eetlepels van de saus onder de steak met de noedels en de groenten. Schep de wok op de borden, serveer hem met de rest van de saus en werk alles af met de sesamzaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wok met steak, rijstnoedels, Chinese kool en zwarte bonen-gembersaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!